Blog

Vacature: Zin om mee reisgidsen te schrijven?

Ben je helemaal onder de indruk van een bestemming waar je onlangs geweest bent, en heb je zin om je ervaringen te delen met andere reizigers?
Met meer dan 175.000 bezoekers per maand behoren Reisroutes.be, Citygidsen.nl en Euroreizen.be tot de meest populaire reiswebsites van de Benelux. Onze focus ligt op stevige content, in de vorm van praktische reisgidsen die bezoekers gratis kunnen downloaden.

We zijn op zoek naar

Voor de verdere uitbreiding van ons platform zijn we op zoek naar enthousiaste reiziger-vertellers die hun kennis, tips en tricks willen neerpennen in een praktische reisgids, of die een bestaande reisgids verder willen verrijken met nieuwe info en ervaring.

Hou je van schrijven en vertellen? Heb je een vlotte pen en kan je je uitdrukken in perfect Nederlands? Heb je oog voor detail, dit zowel inhoudelijk als tekstueel, en zit je er niet mee in om informatie te dubbelchecken tot je 100% zeker bent?
Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken! Iedereen komt in aanmerking.

Ons aanbod

Je wordt betaald via auteursrecht, en hoeft geen btw-nummer te hebben. Het precieze bedrag hangt af van gids tot gids, maar als richtlijn geldt 220 euro per 10.000 woorden nieuw geschreven tekst. We bieden je een duidelijk kader aan wat de reisgids moet voldoen. Hoeveel gidsen je wil schrijven, hangt volledig af van jouw mogelijkheden. We vragen wel dat gemaakte afspraken en deadlines gerespecteerd worden.

Kriebelt het om eraan te beginnen? Bezorg ons een korte motivatie waarom jij de geknipte man/vrouw bent, samen met een lijstje van landen/streken/steden waar jij een reisgids over zou kunnen schrijven, en een voorbeeldtekst die je al geschreven hebt (hoeft niet reisgerelateerd te zijn).

Stuur je motivatie en voorbeeldtekst naar marie-lise@themediabay.be
Je krijgt snel reactie.